Menu

Sico Fons: ''Sóc partidari de l’avortament''

  • Escrit per Sico Fons
Ràtio:  / 2
DolentBo 

L'escriptor valler, Sico FonsSICO FONS.- Després d'escoltar i llegir algunes opinions contràries a l'avortament, m'agradaria exposar-hi la meua opinió i comentar que jo, en canvi, sóc partidari del dret de la dona a avortar amb total llibertat. TOTAL, he dit.

Llibertat que no nega, faltaria més, el dret de la dona a NO avortar, si és que així ho decideix. I dic açò perquè pareix que la gent a voltes pareix oblidar aquesta puntualització. Cap llei d'avortament, per permissiva que siga, obliga les dones a avortar.

Per a mi, qui té l'última paraula en aquest, sovint esgarrifós i complicat tema, solament pot ser la dona, que és al capdavall la persona que ha de parir i cuidar la novella criatura. Ni cap estament religiós ni cap Estat ni cap altra persona —ni tan sols el pare— pot obligar una dona a ser mare; i ni tampoc cal cap excusa com malformacions fetals o de tipus econòmic per a permetre l'avortament. Si una dona no vol ser mare perquè simplement no s'hi sent preparada o no li abelleix, això al meu parer, és més que suficient perquè se li consentesca interrompre l'embaràs.

No em valen arguments com que un fetus d'unes setmanes ja és una persona, perquè si ens posem a filar prim, també podríem dir que un espermatozoide també és un futur ésser humà; i per tant, cada vegada que un home es masturba, està assassinant un xiquet. Per favor, un poc de sentit comú! Crec que darrere de la criminalització de les dones que avorten hi ha molta hipocresia i ideals ultraconservadors o cristians.

I no oblidem, repetesc, que cap llei d'avortament obliga les dones a avortar —això faltava!—, simplement es tracta d'ajudar-les, si és que així ho decideixen, a passar i solucionar un mal tràngol.

Les persones que han decidit, per voluntat pròpia no avortar —tant els homes (vull dir els marits o respectives parelles) com, sobretot, les dones, tenen tot el dret del món a prendre eixa decisió. Potser ho fan malgrat l'advertència de possibles malformacions del fetus, o a pesar del problemes econòmics, o ser mare soltera o haver estat violada; però repetesc que aqueixa és la seua decisió —que no pot prendre ningú més que ells, o més aïnes la seua dona—, i com ja he dit o donat a entendre, intransferible (jo mateix no sé si ho faria o no). Ells, probablement, ho fan perquè així ho decideixen o per motius religiosos. Però aquesta, trobe jo, és una decisió individual que només pot decidir la dona, i en última instància, la parella d'aquesta dona.

Un fetus d'unes setmanes no és un ésser humà, és un futur ésser humà; però qui sí que és una persona, un ésser humà, és la dona, la futura mare, i com a tal, té tot el dret del món a decidir si vol o no vol ser mare.

Jo no sóc creient i, per tant, no em sent condicionat pel que puga dir o no dir la Bíblia (un llibre escrit fa més de 2000 anys), però sí que sóc una persona "pensant" o "pensadora" i la meua opinió és aquesta:

Avortar no és un assassinat, és un dret de la dona a decidir què fa amb el seu cos... o com diu certa gent, "elles pareixen, elles decideixen".

Sico Fons

 

Deixa'ns el teu comentari!!

Atenció, comentaris Facebook!!!

Per a fer comentaris en LVDLV, és necessari que tingues activat el teu compte de Facebook en el mateix navegador en què estàs veient el nostre web ara mateix (no app). Si després de registrar-te en Facebook des dels comentaris de la nostra pàgina, veus que no s'ha activat l'opció de comentar, recarrega aquesta mateixa pàgina i et funcionarà.